Wat is nieuw

De nieuwe motor levert bijzonder krachtige prestaties. Vooral bij grote belasting komen zijn sterke punten goed uit de verf. Het bed biedt een veilige werklast tot wel 270 kg (sentida 5|6) en kan een maximaal bewonersgewicht dragen van 235/255 kg (afhankelijk van de accessoires).
Omdat stroomkosten voortdurend stijgen, wordt energie-efficiëntie steeds belangrijker. De nieuwe motor verbruikt in stand-by-stand slechts 0,5 W en is zo doende bijzonder zuinig. Optimaal kabelmanagement zorgt ervoor dat slijtage tot een minimum wordt beperkt. De aansluitkabel is apart verwisselbaar, waardoor minder kosten gemaakt hoeven te worden voor opslag.
In de motor van de nieuwe sentida 5|6 is een aansluiting geïntegreerd voor een ledbedlampje. Het bed hoeft dus alleen maar verbonden te worden met het lichtnet. Het led-lampje kan nu ook met de handschakelaar worden bediend. Ook nieuw zijn de speciale video's met instructies voor bediening van het bed. Deze kunnen worden bekeken door de QR-code te scannen die op elk bed is aangebracht. Bekijk de video's.

Maar u kunt ook vertrouwen op de bewezen eigenschappen van sentida bedden:

Het gedeelde onrusthekkensysteem SafeFree® is gepatenteerd, vrijwillig gecertificeerd en meer dan 500.000 keer in de praktijk getest. Het systeem is eenvoudig, snel en ruimtebesparend, kan in 2 seconden worden ingeklapt en kan apart worden ingesteld op 4 verschillende hoogtes, afhankelijk van de verpleegomstandigheden en lengte van de bewoner.

wissner-bosserhoff - uw betrouwbare partner bij het minimaliseren van vrijheidsbeperkende maatregelen (VBM): meer veiligheid voor de bewoner, hogere zorgkwaliteit maar nooit ten koste van de zelfredzaamheid. Gebruik ons innovatieve Bed-Exit-Systeem en minimaliseer zo vrijheidsbeperkende maatregelen. Het systeem is uitgerust met een automatisch nachtlicht dat tijdens het opstaan uit bed wordt ingeschakeld en dat weer dooft zodra de patiënt weer in bed ligt. SafeSense® is compatibel met de gebruikelijke verpleegstersignaalsystemen op de markt. Verpleegbedden van wissner-bosserhoff vanaf 2002 kunnen hiermee worden uitgebreid of achteraf worden uitgerust.

IVS = Intelligent-Verticaliserings-Systeem heeft niet alleen een groot hoogteverstelbereik van 27 tot 80 cm, maar beschikt bovendien over een intelligente besturing met stootbescherming tijdens het instellen van de comfortzitpositie. Dat wordt met name in combinatie met de bedverlenging tot 220 cm een essentieel voordeel.

Alle verpleegbedden van wissner-bosserhoff beschikken standaard over een geïntegreerde bedverlenging. Door de express-bedverlenging (zie afb. onder/optie) kan sentida met gedeelde onrusthekken flexibel en zonder gereedschap voor verschillende bedlengtes worden aangepast. Daarbij worden in elke configuratie de richtlijnen van de nieuwe norm IEC 60601-2-52 aangehouden.

wissner-bosserhoff volgt reeds vele jaren een bruikbaar concept voor het verminderen van risico’s: de dubbele retractie als bestanddeel van het BiNetic-ligvlak. Bij de dubbele retractie wordt niet alleen de rugleuning, maar ook de beensteun van het zitgedeelte ingetrokken, zodat het oppervlak wordt vergroot. Intussen zijn ook de resultaten van de drukmetingen (thermografieën) bekend, waaruit duidelijk valt op te maken dat de drukbelasting bij dubbele retractie lager is dan bij de enkelvoudige retractie en aanzienlijk lager is dan bij een standaardligvlak.

De handschakelaar van de sentida verpleegbedden in eerste instantie door zijn overzichtelijkheid en de ergonomische vormgeving: minder toetsen en grote symbolen zorgen ervoor dat de bediening intuïtief te leren is. Dankzij de voorkeuzetoetsen is de handschakelaar veilig in gebruik: het activeren van een functie door het onopzettelijk indrukken van een toets is uitgesloten.

De nieuwe sentida

OUDEREN EN HITTE

Er is weer een aantal hele warme dagen voorspeld. Dat betekent extra gezondheidsrisico’s voor ouderen en chronisch zieken. Vooral het voorkomen van uitdroging is bijzonder belangrijk tijdens zo’n hittegolf. Ouderen en chronisch zieken met hart- en vaataandoeningen en longproblemen hebben

Der Beitrag Ouderen en hitte erschien zuerst auf trending-zorg.nl.

FEESTELIJKE KICK-OFF VOOR WIBO NEDERLAND, BELGIUM EN ESRI

Op 30 maart jl. hebben WIBO Nederland, WIBO Belgium en ESRI hun eerste kick-off samen gevierd. In de toekomst gaan deze bedrijven samen de Benelux vertegenwoordigen, dus is er voor deze kick-off gekozen voor een feestlocatie in het centraal gelegen

Der Beitrag Feestelijke kick-off voor WIBO Nederland, Belgium en ESRI erschien zuerst auf trending-zorg.nl.

Download

Download de nieuwe sentida brochure